Monday, August 11, 2008

zi de nastere

Azi e ziua in care m-am nascut. Intotdeauna mi-am pus intrebarea: De ce oamenii tin atat de mult la ziua aceasta? Parca exista o sumedenie de calendare, stiluri, ore, cosmogonii. Parca Einstein a spus-o foarte clar: nu inseamna ca daca te pornesti dintr-un anumit punct A cu viteza x o sa ajungi in punctul B dupa y minute.

Adica problema nu este daca o sa ajungi. Intre noi fie vorba: in majoritatea cazurilor ajungi. Chiar ajungi sa te perfectionezi in arta ajunsului. Intelegi ca poti sa ajungi la aceeasi destinatie si prin alte metode sau pe alte trasee. In plus, ajungi cu mult mai repede. De multe ori ne e dat sa auzim: Cunosc atat de bine orasul incat pot ajunge la orice destinatie cu ochii inchisi. Ba chiar cunoastem atat de bine imprejurarile incat atunci cand cineva ne intreaba care este adresa noastra ne e rusine sa spunem ca nu o cunoastem.

Problema este ca nimic nu este sigur. V-a placut? Ori ati mai auzit-o in alta parte? Daca te mai gandesti si la faptul ca omul nu este singur pe Terra, desi se comporta ca si cum ar fi, atunci iti pui intrebarea: de ce am monopolizat numaratoarea anilor? Cum poti sa aplici calendarul uman la o viata de fluture. Si ne mai miram: corbul traieste sute de ani, iar broasca testoasa nu ramane nici ea in urma.

No comments: