Sunday, December 28, 2008

arta de a trai

Aflandu-ne iarasi la sfarsitul unui an si la inceputul unui alt an, traditional trebuie sa tragem niste linii, sa asamblam niste topuri, sa fim vizionari si sa incercam marea cu degetul. Pe langa aceste activitati triviale dar necesare mai apar ca din senin niste oameni extrem de interesanti care, in ciuda unor probleme destul de grave cu care se confrunta, reusesc prin vointa si optimismul de care dau dovada sa ne rupa pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de pesimismul cvasigeneral si de relativismul care domina in lumea contemporana. Despre unul dintre acesti oameni am citit aici

Este evident ca si subsemnatul in majoritatea postarilor sale se refera in special la partea mai putin luminoasa a realitatii din jur, dar totusi uneori consider ca este benefica o incursiune in iluziile binelui si a lumii fara cusur. Nu exclud ca acest fir al gandirii mi-a fost indus de vizita pe care am avut-o astazi la National Art Museum, din Washington DC. In special dupa orele petrecute in sectiunea Impresionistilor Francezi. In plus, odata cu stirile tot mai alarmante despre criza economica globala, toata lumea devine tot mai deprimata si mai pesimista. Daca pana nu demult teribismul era asociat cu atitudinea negativista si nihilista acum aceasta tinde sa devina norma, iar optimismul se refugiaza in underground. Asadar nebuni din toate casele ZAMBITI! La Multi Ani!

2 comments:

Anonymous said...

Interesant documentarul!
La multi ani! Fie ca in anul viitor sa se vindece cat mai multi bolnavi din Spitalul dvs. :D

Medicul-Sef said...

Din contra eu astept ca Anul Nou sa aduca cat mai multi pacienti, caci casa de nebuni este un fenomen atemporal:odata intrat in ea pacientul nu mai vrea sa se trateze. La Multi Ani!