Tuesday, December 2, 2008

caleidoscop: intre tragic si comic

"Pe data de 2 decembrie se împlinesc 91 de ani de la proclamarea primei republici moldoveneşti. Deşi oficial nu s-au organizat nici un fel de manifestaţii cu această ocazie, vicepremierul Victor Stepaniuc a publicat un amplu material la tema respectivă în fostul oficios guvernamental "Moldova Suverană".

"Aceasta a fost prima republică moldovenească în istoria Moldovei contemporane. Astfel, profitînd de condiţiile apărute în urma revoluţiilor ruse, mobilizîndu-şi eforturile şi manifestîndu-şi voinţa suprema prin acţiuni de masă, poporul moldovenesc şi-a restabilit statalitatea sa în noi împrejurări social-politice şi cu o noua formă de guvernămînt - Republică Democratică", afirmă Victor Stepaniuc."

"În acelaşi timp, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului (INST) din România, institut autonom aflat sub egida Academiei Române, a anunţat despre decizia de a-i suspenda lui Nicolae Dabija calitatea de membru al Consiliului Director al său.

"Am luat această decizie ca urmare a recentelor dezvăluiri privind trecutul sovietic întunecat al lui Nicolae Dabija. Considerăm deplorabil că Nicolae Dabija, absolvent al Institutului "Maxim Gorki" din Moscova, a socotit de cuviinţă să-şi ascundă activitatea de comsomolist şi propagandist comunist-leninist, membru şi secretar al unor organisme bolşevice de tristă amintire", susţine Institutul."

VÎNĂTORII DIN MOLDOVA ÎNDEAMNĂ GUVERNUL SĂ PERMITĂ DESCHIDEREA VÎNĂTOAREI LA IEPURI

Pentru membrii Societăţii vînătoarea la iepuri este gratis

AUTOMOBILE PENTRU DEŢINUŢI - Ministrul Justiţiei al R.Moldova, Vitalie Pîrlog, a înmînat conducătorilor subdiviziunilor sistemului penitenciar, cheile de la 9 automobilele (8 autospeciale GAZ 3309 şi o ambulanţă), destinate transportării deţinuţilor.

GRENADE - În cadrul lucrărilor de construcţie de la Cahul au fost descoperite 188 de grenade din al doilea Război Mondial. Geniştii brigăzii de infanterie motorizată "Dacia" au neutralizat grenadele la faţa locului. Alte două grenade, de asemenea neutralizate, au fost descoperite de o locuitoare din Soroca în timpul lucrărilor agricole. Departamentul Situaţii Excepţionale al MAI atenţionează locuitorii din republică să fie prudenţi în caz de depistare a obiectelor explozibile şi să informeze imediat organele competente.

No comments: