Monday, October 22, 2007

rectificare

Stimati pacienti si vizitatori ai Casei de Nebuni. Percep necesitatea de a interveni in bucataria noastra. Nu de alta dar am observat unele atacuri la persoana. Inteleg libertatea spiritului de delirium eminens si il apreciez cu multa gratitudine. Am doar o singura obiectie: vreau ca pe acest blog sa nu se faca referire la persoane concrete. Adica vreau ca dezbaterile/discutiile/creatiile etc. noastre sa fie depersonalizate.

Intr-un fel asta ar insemna perpetuarea "unui flux de constiinta" permanent. Astfel incat fiecare sa se simta liber in gandurile si actiunile sale iar libertatea inseamna libertatea de a gresi, cu atat mai mult ca greselile gramaticale sau ortografice sunt de multe ori explicate de un instinct inconstient decat de o ignoranta. Pe de alta parte, nimeni nu interzice celor care percep aceste greseli sa le mentioneze si sa le corecteze.

Depersonalizarea blog-ului nu inseamna transformarea sa in bazar, desi chiar si aceasta metamorfoza isi are destinul si menirea proprie. Doar prin discutie se afla adevarul, chiar daca pentru fiecare, acesta are intruchiparea proprie.

3 comments:

Anonymous said...

intre "rect" si rectificare exista vreo legatura?

Anonymous said...

din cate stiu nu exista nici o legatura intre "rect" si "rectificare", desi aptitudinile multora de analiza lingvistica ar putea rezulta in vreo explicatie "logica" si pentru aceasta intrebare. Totusi, "a dezmierda" din romana a evoluat din latinescul care s-ar traduce "a curata de fecale".

Anonymous said...

o casa de nebuni este si pe www.jandarmeria-calarai.blogspot.com