Thursday, April 17, 2008

marketing "Made in Moldova"

"Lucrurile bune continua: din 21/04 abonamentul lunar si preturile vor fi exprimate in lei. Cu noile tarife, va asteapta beneficii noi si mai multa comunicare". Asa suna un SMS pe care "distinsul operator de telefonie Orange" [care pe cand se numea "Voxtel" se gandea la tine dar se pare ca rebranding-ul l-a facut sa se gandeasca mai putin la tine si la noi toti care constituim nici mai mult nici mai putin circa un milion de clienti] mi l-a trimis pe telefonul mobil.

Nu stiu cine lucreaza la ei in sectia marketing dar daca as fi manager general imediat l-as concedia pe directorul Departamentului de Marketing. O sa ma intrebati probabil da ce nu-ti convine, parca nu este nimic deosebit. Doar ca exista o mica problema, dupa cum cunoasteti rata de schimb a leului in raport cu dolarul american tinde tot mai mult sa se aprecieze. In conditiile in care anterior preturile serviciilor erau exprimate in dolari, era desul de avantajos pentru clienti. Acum insa odata cu asa-zisa "stabilizare a preturilor" se anunta de fapt o majorare a acestora. In consecinta sintagma "Lucrurile bune continua" nu este decat un eufemism si o bataie de joc fata de consumator.

P.S. Aceeasi tehnologie este utilizata de Guvernul Republicii Moldova care intr-un comunicat de presa mentiona:" La solicitarea detinatorilor de patente, taxa pentru patente va fi majorata de doua ori". Mai mult ca atat, in alocutiunea sa, dl. Dodon, Ministrul Economiei si Comertului afirma ca patentarii optau pentru majorarea taxei de patru ori, dar in rezultatul negocierilor si la insistenta Guvernului aceasta a fost majorata de doua ori. Oare chiar suntem atat de cretini?

5 comments:

Vitalie Sprinceana said...

a doua chiar e idioata da s-ar putea sa fie si adevarata..ma intreb: ce bunataturi le promisese guvernul detinatorilor de patente, incat acestia sa ceara majorare de 4 ori?

Anonymous said...

am primit si eu sms-ul de la Orange si am avut aceeasi impresie, adica ne cred niste idioti, care nu inteleg de ce trece Orange de la dolari la lei. :)))Raspunsul este unul: ca sa platim mai mult noi. Ion

misha said...

decalajul intre plata in dolari si cea in lei este pretul pentru a se lipsi de durerea de cap legata de intelegerea balantei contului si, credeti bine, ca aceasta va fi acceptata lesne de consumatorul ordinar
(de faptul, ca ridicarea nesemnificativa a pretului majoreaja binicel profitul, nici nu mai vorbesc)

Medicul-Sef said...

nu-i nicio problema se vor majora si mai mult mai ales ca se zvoneste ca Orange si Telia Sonera (proprietarul Moldcell) ar fuziona. (-:

Smile :) said...

ooooo!!! pai in acest caz vom avea si monopol po moldavski :(