Friday, April 4, 2008

publicitate nemascata

La fiecare inceput de weekend (sau ca sa-i aducem un omagiu regretatului George Pruteanu putem spune "sfarsit de saptamana"), simt o avalansa nebanuita de energie. In acest spirit energofag ma apuc sa rumeg in ritm galopant diverse filme, idei, carti nescrise, picturi nepictate (apropo nu stiu de ce dar la scoala am avut intotdeauna o reticenta fata de pictura, probabil pentru ca profesoara ma impunea sa pictez in spiritul realismului socialist, cu contururi si linii precise iar eu din start ma apucam sa imit suprarealistii sau impresionistii).

Despre filme: Zeitgeist, un film care a facut mult zarva, fiind descarcat de mii de utilizatori, nu pot sa spun decat ca m-am convins inca odata: cu cat mai ademenitor este titlul cu atat mai prost este filmul. Tot felul de teorii ale conspiratiei combinate cu o autosuficienta si atotcunoastere demna de orice tip de mentalitate totalitara. De atfel filmul este impregnat de diverse mitologii, cum ii sta bine oricarei ideologii totalitare. In mare parte, am reusit sa vad doar 25 de minute, dar cu certitudine iti creaza greata cu atitudinea sa de cheita pentru toate usile, un fel de Gromovnic al tuturor timpurilor. Nu acelasi lucru se poate spune de alt film, vizionarea caruia chiar m-a surprins placut. Ma refer la Niceland - pelicula care chiar daca isi propune sa raspunda la intrebarea: Care este sensul vietii? nu incearca sa-ti bage pe gat tot felul de interpretari si axiome. In plus, exista unele momente chiar memorabile. De exemplu, faza in care se sta la coada intr-o banca si peronajul principal din film gaseste o solutie ingenioasa pentru a mai relaxa atmosfera.

P.S. Pentru vegetarieni o informatie speciala, care de fapt este si o scuza pentru cei care din cand in cand isi permit niste carnita.

No comments: