Sunday, September 7, 2008

Washington ZOO

Dupa multa publicitate si insistenta cu care sunt afisate celebrele panda pe biletele de metrou din Washington, am hotarat sa beneficiez de vremea favorabila si sa le tin companie fratilor nostri mai mari. La prima vedere, este firesc sa ramai dezamagit. Asta se intampla de fiecare data cand publicitatea creaza asteptari mari, care nicidecum nu se pliaza pe realitatea de la fata locului. Dupa cum vedeti cedez si eu uneori tentatiei de a deveni specialist in orice domeniu. Deja ma fac specialist in marketing.

Desi este o specialitate noua, trebuie sa recunoastem ca doar denumirea ii confera acestei specialitati o oarecare noutate. In rest, chiar si oamenii din comuna primitiva atunci cand schimbau cirese pe visine sau capul de taur pe cel de zebra, cunosteau ca marfa trebuie sa fie cat mai prezentabila pentru ca in caz contrar risti sa ramai fara mancare. Asta in cel mai bun caz. In cel mai rau caz puteai sa ramai si fara marfa dar si fara cap. Asa ca bucurati-va oameni buni. Cine spune ca nu exista progres?

Dar nu despre asta am vrut sa relatez. Presupun ca nu va place cuvantul " a relata". Cel putin mie ii aduce aminte de activitatea de "surveillance", sau de securist. M-am moslipsit si eu de la prezentatorii de la Televiziunea Nationala care isi incep sau finiseaza reportajele cu: "Pentru DVS. a relatat ...". Asadar am fost la Gradina Zoologica. Pe langa toate asteptarile inselate, exista una care nu te dezamaheste ba chiar te compenseaza intr-o oarecare masura: intrarea este libera!

Totusi nu cred ca este o idee buna sa mergi la Zoo in weekend si atunci cand este cald afara, deoarece in loc de animale o sa vezi pui de homo sapiens care alearga in toate partile si se holbeaza la custile goale ale animalelor. Asa ca nu-ti ramane decat sa citesti informatia de pe pereti, care te informeaza ca aici exista vietatea cutare din tara x. Asta in cazul in care nu o sa fii orbit de flash-urile aparatelor de fotografiat.

P.S. Cand observi calmul si ironia cu care "animalele" privesc hoardele de vizitatori, nu poti sa nu te intrebi: cine sunt animalele de fapt?

No comments: