Monday, September 10, 2007

post nr.50

Sambata seara am fost la fotbal: Moldova-Norvegia. Vikingii impotriva haiducilor. Judecand dupa faptul ca vikingii au castigat cu 1-0, putem sa ne dam seama ca daca la meci participau si walkiriile, atunci nu mai ramanea nici freza din haiducii nostri.

Am observat mai multe evenimente demne de luat in seama. In primul rand, stadionul "Zimbru" a fost plin. Practic nu existau locuri libere. In al doilea, si nu in ultimul rand, spectatorii s-au sculat de pe scaun, cand a inceput intonarea imnurilor nationale. Mai mult ca atat, am ramas placut surprins de faptul ca, multi spectatori cunosteau versurile.

Nu-i vorba au fost si momente mai putin placute, care ca de obicei au prevalat. In ciuda celor 10000 de spectatori, jucatorii nostri au dat-o in bara (la propriu si la figurat), demonstrand inca o data ca le place sa ramana imuni la sustinerea tribunelor, si lucizi in eforturile de a se justifica, pastrandu-si intact aerul de martir al terenurilor proaste si a zeitei Fortuna.

Ma intreb daca exista in alta parte un public la fel de masochist ca al nostru? Echipa pierde dar publicul ramane. Alti jucatori, aceiasi masochisti.

No comments: