Probabil va intrebati ce pot avea in comun "homo sovieticus" si "Stratovarius". Pot sa spun ca daca, pana astazi, cineva imi adresa aceasta intrebare i-as fi spus ca este tocmai bun pentru o discutie cu medicul-sef. Dar nu este chiar asa de simplu.
Daca ieri am elogiat inceputul de toamna, fiindu-mi revelata insemnatatea profunda a zilei de ieri, apoi azi sa stiti ca ziua a fost la fel de productiva daca nu chiar s-a inregistrat o criza de supraproductie [fiti linistiti nu am de gand sa cad in "Marea Depresie"].
A trebuit sa trec pe la o librarie, mai bine zis pe langa un chiosc, ce afisa pompos "carti", pentru a afla ca daca intri in librarie si ai "obraznicia" sa ceri o carte in limba romana poti fi etichetat ... HOMO SOVIETICUS.
Pentru a nu fi acuzat de "nationalism" sau de neo-fascism voi povesti cu lux de amanunte micul incident produs la o librarie din Chisinau, incident, care la o analiza mai adanca sau mai a(profunda)ta, poate fi cu succes utilizat la "conceperea" urmatoarei "Conceptii a politicii nationale".
Intr-o "Librarie" din Chisinau, ce afiseaza numai carti in limba rusa [daca sunteti curiosi puteti verifica libraria de la intersectia strazilor Vasile Alecsandri si Stefan Cel Mare]
Vanzatoarea (ca numai librar nu pot sa-i spun): Shto vy hoteli?
Subsemnatul: Vreau o carte in limba romana.
Vanzatoarea (cu un perfect accent de Bucuresti): Ce carte anume cautati?
Subsemnatul: O carte in limba romana.
Vanzatoarea (in dialog cu o colega): Vezi, draga, un exemplu tipic de "homo sovieticus"...
P.S. Nu-i asa ca analiza paralela a comunismului si fascismului si-a dovedit iarasi viabilitatea?
Despre "Stratovarius" nu pot sa spun decat ca inca odata m-am convins de faptul ca poti procura un cd bun sau chiar foarte bun numai atunci cand nu stii nimic despre formatia cu pricina.
absolute final
14 years ago
2 comments:
ha, ha, ha!... dar nu prea are sens! de ce ti-a zis asta?!
este o enigma la fel de mare ca si misterele din Eleusis
Post a Comment