Thursday, September 6, 2007

primar sau medic-sef?

In dimineata zilei de joi, 6 septembrie, Prim-ministrul Vasile Tarlev a vizitat satul Cosnita. Seful Executivului i-a inminat lui Alexandru Lesanu, primarul satului, taloane pentru 1 tona de motorina pentru efectuarea lucrarilor agricole de toamna, transmite reporterul special al Agentiei INFOTAG.
Tarlev s-a informat asupra problemelor localitatii - lipsa unui apeduct centralizat si a 270 de locuri in gradinita de copii - si a promis ca Guvernul va aproba un program special de alimentare a satenilor cu apa, gaze, cu baie, subliniind ca "fiecare sat moldovenesc trebuie sa aiba o baie care sa le garanteze oamenilor un mod de viata sanatos".
Referindu-se la problema accesului satenilor la terenurile lor, situate in Zona de Securitate, premierul a propus ca proprietarilor funciari sa le fie eliberate permise speciale cu care ei sa-si poata cultiva paminturile, fara dificultate.
Prim-ministrul Vasile Tarlev a declarat presei, dupa sedinta de miercuri a Cabinetului de Ministri, ca nu intentioneaza sa adopte o a doua cetatenie.
Potrivit reporterului Agentiei INFOTAG, acreditat la sedintele Guvernului, Vasile Tarlev s-a declarat mindru pentru cetatenia sa moldoveneasca, subliniind ca "a fost, este si va fi cetatean al Republicii Moldova si acest fapt ii aduce o mindrie deosebita".
Premierul a amintit ca autoritatile moldovene in exercitiu au avut curajul sa adopte o legislatie care le permite locuitorilor tarii sa detina dubla cetatenie, dar a dezaprobat faptul ca multi cetateni ai republicii obtin cetatenia Romaniei vecine. "Mi-as dori ca, conationalii mei sa se mindreasca cu cetatenia Republicii Moldova, si sint impotriva ca ei sa abandoneze Patria intr-o perioada grea pentru ea, sa fuga in alte state, mai prospere", a subliniat el.
Comentind planurile autoritatilor de la Bucuresti privind acordarea vizelor pentru cetatenii moldoveni la granita, seful Executivului de la Chisinau a spus ca sprijina orice actiuni menite sa liberalizeze regimul de vize.

Sursa: www.azi.md

No comments: