In sfarsit a trecut si Revelionul. Presupun ca in propozitia precedenta ati mirosit un iz de compunere scolara de la inceputul semestrului de iarna. Sincer sa fiu, cred ca Revelionul este cea mai plictisitoare sarbatoare. In fiecare an, cu acelasi entuziasm sa savurezi amnezia cvasiunanima, intr-un act de catharsis colectiv, sperand ca anul care vine va fi mai bun decat cel care a trecut. Desi in subconstient it dai seama ca anul care vine va fi la fel ca ceilalti. Nici mai bun nici mai rau decat cei 2008 ani de dupa Hristos si cei "n" ani de pana la el.
Cu atat mai frumoasa este imaginea "economiei de piata moldovenesti" [cand spun "moldovenesc" ma refer la entitatea social-politica Republica Moldova, si nicidecum la incarcatura etnica a acestui morfem, sau la incarcatura simbolica a afirmatiei "Moldova nu este a mea ci a nepotilor si stranepotilor mei", cu atat mai mult ca in spatiul dintre Prut si Nistru notiunea de "natiune civica" este un neologism]. Ah, da ma refeream la economia de bazar de la noi.
Daca am analiza clasificarile propuse de cei mai buni economisti si tot felul de laureati ai Premiului Nobel, totusi pe langa referintele la "tigrii asiatici" si "miracolul german sau japonez", nu vom gasi niciun cuvant despre "miracolul moldovenesc".
Acum presupun ca o sa fiu contrazis: Ce fel de "miracol moldovenesc" daca noi nu avem petrol, gaze, carbune, ocean, aur, diamante, etc. Acum intervin o intrebare demna de o adevarata casa de nebuni: Dar minte aveti? Unde este cerebelul? Ce facea Danila Prepeleac cu o mina de carbuni, aur, diamante sau cu o sonda de petrol?
Asadar sa ne aducem aminte de batranul Descartes, care spunea: Cogito ergo sum! Prin urmare aplicand aceasta afirmatie spatiului dintre Prut si Nistru, putem spune ca nihilismul ar fi doctrina castigatoare la alegerile din 2009, si nu falsele dileme identitare politizate pana la paroxism.
P.S. Apropo cine nu a auzit de "miracolul moldovenesc" a fi bine sa faca o vizita la alimentarele din vecinatate sau la orice alt obiectiv comercial. Poate imi spuneti si mie unde pot sa cumpar paine pe data de 1-2-3 ianuarie. Daca nu gasiti atunci am o propunere: ce ziceti ca la anul viitor sa facem o afacere: cumparam multa paine pe 30 decembrie si o vindem p 1-2 ianuarie. Ce ziceti? Oricum atunci nu mai tine nimeni cont de calitatea painii.
absolute final
13 years ago
3 comments:
De acord :)
eu ma simteama tat de gol a doua zi ca ma durea capul..ma gandeam, ce ma inflamez ca prostul pentru os eara cu sampanie si mancare multa...in fine, tot m-am aprins si-mi pare rau...
cu painea...e o poveste veche, al doilea an consecutiv, gatesc macaroane, casa de ovas si tot felul de chestii cerealiere, ca sa nu mor de ciuda ca am colindat toate super-mega marketele din zona, unde nici preaniki n-au mai ramas...
poate la anul prindem la minte si deschidem o taraba cu paine calda pentru 1 si 2 ianuarie..o afacere rentabila
propun sa combinam painea cu muraturile, sapunul, franghiile si macaroanele. Iaca aista biznaess!
Post a Comment